Uchwała nr L/347/2017 Rady Powiatu Białostockiego z dnia 7 listopada 2017 r. w sprawie przyjęcia stanowiska dotyczącego zasad finansowania inwestycji realizowanych w ramach BOF.

Uchwała nr L/347/2017

Rady Powiatu Białostockiego

z dnia 7 listopada 2017 r.

Na podstawie § 13 ust. 2 Statutu Powiatu Białostockiego stanowiącego załącznik do Uchwały nr XXVI/216/2013 Rady Powiatu Białostockiego z dnia 24 stycznia 2013 roku w sprawie uchwalenia Statutu Powiatu Białostockiego (Dz. Urz. Woj. Podlaskiego z 2013 r., poz. 1084) Rada Powiatu Białostockiego uchwala, co następuje:

§1. Przyjmuje się stanowisko dotyczące zasad finansowania inwestycji realizowanych w ramach BOF, które stanowi załącznik do niniejszej uchwały.

§2. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Podpisał:

Zenon Żukowski

Przewodniczący Rady

Załącznik do uchwały nr L/347/2017

Rady Powiatu Białostockiego

z dnia 7 listopada 2017 r.

Stanowisko Rady Powiatu Białostockiego dotyczące zasad finansowania inwestycji realizowanych w ramach BOF.

Rada Powiatu Białostockiego, biorąc pod uwagę ustawowe uprawnienie do stanowienia o kierunkach Zarządu Powiatu oraz statutową delegację do rozstrzygania o sposobie wykonania przez Zarząd uchwał Rady Powiatu, postanawia, co następuje:

Rada Powiatu wskazuje Zarządowi, aby inwestycje realizowane w ramach porozumienia w sprawie realizacji „Projektu partnerskiego: Rozwój niskoemisyjnego transportu zbiorowego i rowerowego w BOF” zawartego w dniu 29 kwietnia 2016 r. były finansowane z budżetu Powiatu w wysokości 50% kosztów rzeczywistych ujętych jako wkład krajowy w porozumieniu z dnia 29 kwietnia 2016 r. zmienionego aneksem nr 1 z dnia 23 lutego 2017 r. oraz aneksem nr 2 z dnia 9 października 2017 r.

Jednocześnie Rada Powiatu Białostockiego zobowiązuje Zarząd Powiatu Białostockiego do dokonania wszelkich niezbędnych zmian w budżecie Powiatu Białostockiego, Wieloletniej Prognozie Finansowej, a także w zawartych umowach i porozumieniach dotyczących inwestycji realizowanych w ramach BOF celem dostosowania do zajętego przez Radę Powiatu stanowiska.

Podpisał:

Zenon Żukowski

Przewodniczący Rady

Metryka strony

Podmiot udostępniający informacje: Starostwo Powiatowe w Białymstoku

Informację wytworzył / za treść informacji odpowiada: Zenon Żukowski - Przewodniczący Rady

Opublikował: Joanna Sanik

Data wytworzenia informacji / dokumentu: 07-11-2017